Papiersoorten

Stralend wordt blij van mooie papiersoorten. De papiersoort die je kiest is bepalend voor de uitstraling van je kaart. Hieronder vind je een overzicht van de papiersoorten waaruit je kunt kiezen. Alle papiersoorten zijn van hoge kwaliteit.

1. CONQUEROR VERGÉ HAGELWIT
Deze luxe papiersoort is ongestreken en heeft een klassieke fijne lijnenstructuur.
De A6-kaartjes in onze shop zijn allemaal op deze papiersoort gedrukt.

2. PARELMOERPAPIER
Luxe papiersoort met een subtiel parelmoerglans. Voelt glad aan en heeft een unieke uitstraling.

3. KRAFTPAPIER
Deze luxe papiersoort heeft de typische kraftkleur en -structuur. Meestal wordt gekozen voor bedrukking in zwart en/of wit. Full-color is mogelijk, maar dit komt heel anders uit dan op wit papier. Door de natuurlijke samenstelling van gerecycled papierkleur kan bij grote oplage waarbij veel grote vellen bedrukt worden, de kleur afwijken.

4. HVO OFFSET
Deze ongestreken papiersoort is helderwit en uncoated.
> De posters met slaapversjes in onze shop zijn op deze papiersoort gedrukt.

5. LINNENPERSING
Luxe papiersoort met linnenstructuur voor een klassieke uitstraling.

6. STANDAARD SULFAATKARTON
Standaard papiersoort in de kleur wit. Deze papiersoort is glad en effen.

7. VELLUM
Dit papier heeft een melkachtige transparantie. Vellum wordt voornamelijk gebruikt als inlegvel met extra informatie (bijv. voor daggasten) of een losse naam- of fotokaart voor een hoofdkaart.

Afwerking

Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Hieraan is een meerprijs verbonden.

1 FOLIEDRUK
Goud-, zilver- of koperfolie geven de kaarten een extra bijzondere touch. Foliedruk wordt veel gebruikt in combinatie met de standaard papiersoort sulfaatkarton. Het papier wordt dan voorzien van een mooi mat laagje waar de folie overheen wordt aangebracht. Het is ook mogelijk om foliedruk te bestellen op een luxe papiersoort, alleen dient de foliedruk dan uitgespaard te blijven.

2 RONDE/ SCHUINE HOEKEN
Kaarten kunnen worden afgewerkt met ronde of schuine hoeken. Met het snijden van twee schuine hoeken aan de bovenzijde wordt een label tag gecreëerd. Deze afwerking is bij iedere papiersoort mogelijk.

3 BOORGATEN
Als je kiest voor een kaart met meerdere losse kaartjes, een losse foto of tekstlabel kan het drukwerk met een klein boorgaatje worden afgewerkt. Zo kun je de losse kaartjes eenvoudig met een touwtje of lint aan elkaar vast maken. Deze afwerking is bij iedere papiersoort mogelijk.