Hi, leuk dat je benieuwd bent naar het gezicht achter Stralend en Like the clay. Ik ben Eline, 30 lentes jong en getrouwd met David. Sinds ons trouwen in maart 2016 hebben we een fijn thuis in Nijkerk, waar ik niet geboren ben maar we allebei wel getogen zijn. Sinds de komst van onze kindjes Ezra (4) en Salomé (2) zijn onze nachten wat korter maar de dagen des te gezelliger.

Drie dagen per week werk ik in loondienst bij Streams hier in Nijkerk. Samen met fijne collega’s mag ik hier mooie dingen doen. De marketing en communicatie van o.a. theater en restaurant Breede Beek en prachtlocatie Brink42 is waar ik me hier zoal mee bezig houd.

Ik word blij van muziek en zing en fotografeer graag. Met lieve vrienden en familie om me heen, interessante gesprekken en op z’n tijd een goed glas wijn, ben ik helemaal in mijn element.

Stralend

Stralend is de naam waaronder ik doe wat ik doe. Het is de betekenis van mijn naam, maar omvat zoveel meer. Jezus is het stralend Licht en de basis waar vanuit ik leef, werk en maak.

De meeste kaarten en posters zijn dan ook geïnspireerd op Gods woord, de Bijbel. Ik hoop dat door deze producten heen Zijn boodschap jou mag bemoedigen; mag herinneren aan Zijn liefde voor jou.

Ook deel ik graag digitale ontwerpen in de hoop dat ze je mogen bemoedigenop de Stralend-instagram.

Hoe Stralend begon…
Toen wij in het voorjaar van 2016 gingen trouwen, ontwierp ik al ons drukwerk. Ervaring met InDesign, PhotoShop en Illustrator die ik tijdens mijn opleiding Communicatie aan de CHE opdeed, kwamen hierbij goed van pas. Op basis van onze trouwkaart, gastenboekkaartjes etc, kreeg ik uit de kring dichtbij steeds meer verzoekjes. Om ook mijn eigen creativiteit kwijt te kunnen, ontwierp ik hiernaast inspiratieplaatjes ter bemoediging die ik via Instagram deelde en waarvan ik op een gegeven moment kaarten liet drukken. In februari 2017 opende ik de webshop.

Like the clay

Like the clay is het sieradenlabel van Stralend. Met liefde handgemaakt zijn bijna alle sieraden. Wat begon met een paar oorbellen van polymeerklei, geïnspireerd op ‘een boog in de wolken als teken van trouw’  is uitgegroeid tot een webshop vol stralende sieraden.

“Mijn collecties zijn eigenlijk een samenraapsel van
wat ik mooi vind en waarvan ik hoop dat ook jij
nog meer gaat stralen, mooie vrouw.”

Hoe Like the clay begon…
Toen ik in het voorjaar van 2020 alleen maar moois van polymeerklei kon vinden in de VS en Australië en de verzend- en importkosten buiten proportie vond, dacht ik: maar dit kan ik ook. Toch? Ik kocht wat materialen bij een hobbyshop en op een zonnige zaterdagmiddag freubelde ik een aantal ‘boogjes-oorbellen’ aan de eettafel. Een wijnfles diende als roller, dopjes en glazen als cutters en de gereedschapskist van mijn man bleek ook handig.
Na een post op insta waarin ik mijn creaties later die dag deelde, ontplofte mijn inbox. In een notendop werd zo Like the clay geboren en lanceerde ik een paar weken later mijn eerst collectie.